3_Home_Slider_vete
2_Home_Slider_vete
5_Home_Slider_vete
4_Home_Slider_vete

SPECIALISME

Als je van klassieke wagens houd is er natuurlijk altijd één merk waarvan je hart sneller kloppen gaat. Voor VeTe Classic Cars is dit de Saab Sonett.

Ooit liep eigenaar Vincent Theelen tegen een Saab Sonett aan en hij was meteen verkocht! Het leuke betrouwbare V4 blokje van Ford, de scherp gesneden polyester carrosserie, de voor die tijd ongewone voorwielaandrijving, de met handbediening op te klappen koplampen en daarbij de betrouwbare techniek van de Saab 96 waren voor Vincent voldoende argumenten om zich te specialiseren in de Saab Sonett.

Hij bouwde een collectie uit die redelijk uniek te noemen is. Zowel de slechts 258 maal geproduceerde Sonett 2 Twostroke als de viertakt uitvoering hiervan maken deel uit van zijn collectie. Als neusje van de zalm wist hij een “one of” versie van de Sonett 3 te bemachtigen met een door de bekende tuner Bud Clarke onderhanden genomen blok. Van de standaard Sonett 3 staan eveneens meerdere exemplaren in zijn collectie.

Het is de wens van VeTe Classic Cars om de Saab Sonett weer nieuw leven in te blazen.

Vincent Theelen: “toen ik voor het eerst een Sonett tegen het lijf liep ben ik meteen op internet gaan zoeken naar informatie over de wagen. Het viel me op dat er behoorlijk wat documentatie te vinden was maar dat er slechts een handvol wagens te koop stonden”

Dit heeft te maken met het feit dat de Saab Sonett voornamelijk naar de “States” is geleverd. Europa kreeg slechts een handvol exemplaren.

“De goede connecties die ik in de “States” heb maken het ons mogelijk om ook in Europa de Sonett’s iets meer op de weg te krijgen. Het zou volgens ons een verrijking zijn van het straatbeeld! Overal waar de kleine Sonett gezien word krijgt hij (of is het een zij?) bewonderende blikken.