3_Home_Slider_vete

PROJECTEN

Wij houden u graag op de hoogte van de huidige projecten en dingen waar wij mee bezig zijn. Bekijk hieronder een overzicht van dingen waar we mee bezig zijn.

Gele Sonett III

Datum: 18-9-2016

In de States een zéér vroege Sonett III gekocht. Staat van de wagen is verschrikkelijk. Heeft waarschijnlijk tientallen jaren buiten gestaan met als gevolg vocht schade van onderen en van boven ( hemelwater). Niet alleen de vloerplaten zijn rot maar ook de verticale delen van het chassis hebben zware roest schade. Verder wat polyester schade aan voorkant van de wagen. Er hangt een penetrante geur in de wagen van de vele nesten en uitwerpselen van dieren die zich er in de loop der jaren hebben thuis gevoeld.

Eerst is het interieur aan de beurt. Ik demonteer de stoelen en nog aanwezig zijnde bekleding. De restanten van de hemel snij ik eruit. Hier zit een paar kilo droog gras en twijgjes in. Onder de cover van het schakel mechanisme bevind zich een hoop isolatie materiaal afkomstig van de plaat die de pedalen afsteunt. Ook dit is weer te wijten aan dierlijke activiteit. Nadat ik het zover als mogelijk heb schoongemaakt gaat het in het schap bij de andere onderdelen. Achter de geperforeerde plaat die voor de tank zit ook hier weer veel vuiligheid. Nadat ik de grootste stukken er met een tang uit heb gepeuterd is de stofzuiger aan de beurt.

Nadat de cockpit enigszins schoon is begin ik aan demontage van de rest van de wagen. Als leidraad gebruik ik het service- book van Sonett III. Hierin staan precies de stappen beschreven die nodig zijn voor de- en montage. Begonnen bij “the hood” oftewel motorkap. Veel bouten en moeren zijn zover verroest dat ik ze moet af- of doorslijpen. Na de 14 stappen doorlopen te hebben is de motorkap ( incl engine lid) eraf. Moeren en bouten van onderdelen gaan in bakjes met label zodat bij eventuele montage alles is terug te vinden. Alle onderdelen word een beschrijving aangehangen wat het is en waar het vandaan komt. Groot voordeel voor mij is omdat ik meerdere Sonett’s heb dat ik altijd het voorbeeld bij de hand heb. Kabels label ik.

Nadat de motorkap is verwijderd zijn de voorwielen en remmen aan de beurt. Doordat op de bouten en moeren een vet/olie laag zit is hier alles gemakkelijk los te krijgen. Ben voorzichtig met de veren want als deze los springen is een ramp zo gebeurd !

Nadat dit klusje is geklaard ga ik het stappenplan doornemen voor demontage van het blok en versnellingsbak. Heb ik nooit eerder gedaan. Maar ook dit staat goed beschreven. Los moet oa bediening van het gas, uitlaatbochten, bout van de versnellingsbak die in de cockpit zit, dynamo, fan, etc. De compressie zit nog in het blok en de krukas is nog goed rond te draaien, een meevaller !! Nadat alle bevestigingen en kabels zijn losgemaakt, iets van 18 stappen in het service-book, kan ik het blok er met hulp van een vriend en takel eruit halen. Viel eigenlijk helemaal niet tegen !! De versnellingsbak glijd precies onder het stuurhuis uit.

Volgende stappen zijn de versnellingsbak eraf halen en een vriend naar laten kijken hoe de staat ervan is en eventueel reviseren. Het zou me niets verbazen als blok en versnellingsbak nog goed zijn.

Ben nu bezig met demontage van de carrosserie. Alle bevestigingen zijn los, nu nog iemand vinden die me even helpt met het van het chassis tillen. Carrosserie is gelukkig op wat krassen na goed.

Deze wagen wordt als restauratieproject verkocht. Prijs €3750,-

Aankoop Sonett III oranje

Datum: 18-9-2016

Alweer mijn derde oranje Sonett III. Deze komt uit Oregon. Op het eerste blik een goede (opknap) wagen. Motor loopt, schakelt, remt en de elektrisch werkt. Chassis ziet er erg netjes uit, stoelen zijn nog origineel en erg mooi en een mooi onbeschadigd dashboard. Hier word ik vrolijk van!

Eerste taak, schoonmaken en wassen en dan nog eens kijken wat we hebben!

Deze auto is verkocht op 09-06-2017