4_Home_Slider_vete

OVER ONS

Vincent Theelen en zijn team houden zich bezig met het prepareren en aanbieden van betaalbare klassieke (sport) wagens met als belangrijkste peilers individualiteit en sportiviteit. Vaak gaat het om wagens waarvan kleine aantallen zijn geproduceerd.

Een geslaagd traject (speuren, inkoop, transport, invoer, preparatie, RDW keuring, verkoop) geeft ons meer voldoening dan maximale winst of rendement. Natuurlijk is continuïteit van ons jonge bedrijf een belangrijk item maar we maken graag gebruik van de knowhow van andere bedrijven in de regio. De uitdrukking “samen sterk” is op ons bedrijf zeker van toepassing.

VeTe Classic Cars is redelijk uniek in de sector omdat we voor onderhoud en preparatie van onze collectie gekozen hebben voor samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf waardoor we niet hoefden investeren in dure bedrijfsmiddelen. Tevens bied ons dit de mogelijkheid onze wagens voor een betaalbare prijs aan te bieden.

Ondanks dat VeTe Classic Cars nog een jong bedrijf is werken we in de “States” direct samen met één van de grootste container vervoerders waar we alle transport opdrachten neerleggen. Door de Amerika brede transport dekking en hun enorme netwerk weten zij onze wensen perfect in te vullen of het nu gaat om een wagen op te pikken ver weg in Seattle of dichter bij huis in New York. Voor eigenaar Vincent Theelen is de nieuwe aankoop vanaf moment van oppikken bij de verkoper via het Tracking en Tracing systeem te volgen.

In Nederland zijn we een samenwerking aangegaan met een bedrijf dat voor ons bij aankoop buiten Europa de hele invoer verzorgt. Laatste stap in het transport traject is dan het naar “huis” halen van de aankoop via een transporteur die gevestigd is in het geboorte dorp van de eigenaar.

Na de aankoop grondig geïnspecteerd te hebben word er ook aandacht besteed aan de bijgeleverde documentatie. Voor puristen is het vaak een “must” dat de historie van de wagen aanwezig/bekend is. Helaas is dit voor veel Amerikanen helemaal niet van belang waardoor deze ondanks de naspeuringen geregeld niet aanwezig is. Spreekt voor zich dat de wagen er niet slechter door rijdt !

Van de ontvangen wagen word na de inspectie een toestand rapport gemaakt waarna een grondige was- en poetsbeurt volgt. Vervolgens worden eenvoudige werkzaamheden als inbouw van “Europese” verlichting, nieuwe accu en indien nodig nieuwe banden door Vincent zelf uitgevoerd. Voor het “echte” sleutelwerk gaat de wagen op (eigen) transport naar Horst waar in garage “De Kreitenberg” eigenaar Chrit de wagen onderhanden neemt.

Opvallend is dat dit groot onderhoud geregeld in de late uurtjes gebeurt. Chrit heeft nu eenmaal een zwak voor klassieke wagens!

Als de wagen dan klaar is kan een afspraak gemaakt worden voor de RDW keuring. Na goedkeuring kan de nieuwe eigenaar dan direct de weg op.

Geregeld zal een koper er de voorkeur aan geven om zelf te sleutelen en word de wagen afgeleverd of opgehaald in de staat zoals hij binnenkwam. Vaak is dit ook de reden van aankoop, zelf een wagen in de garage van je huis opknappen om er vervolgens na noeste arbeid oldtimer ritten mee te gaan rijden of gewoon met vrouw (en kinders) zondags een leuk tochtje te maken!